14 Mart 2009 Cumartesi

Google Pagerank™ Aktarımı

Google Pagerank™ Aktarımı
Her sayfa kendi pagerank’ının bir bölümünü link verdiği sayfalara aktarır ve aldığı her linkten de pagerank değeri toplar.
Goolge az link veren sayfaların içerik olarak değerinin daha önemli olduğunu varsaymaktadır ve genelde de bu böyledir. O yüzden site yaparken az link vermeyi hedefleyin. Ancak hiç link vermemek de iyi değildir çünkü Google bunu Pagerank biriktirme girişimi olarak görebilir.
window.google_render_ad();
Verdiğiniz linklerin sitenizin anahtar kelimesine katkısı da vardır… Google sitenizin sayfa içeriği içerisinde eklenen linklerin konuya ait olduğunu gördüğünde bu linklerin sitenizin anahtar kelimesine etki etmesini sağlayarak bu pagerank değeri aktarımını dengelemiştir. Biz bu yazı içinden ( Pagerank) diye link verdiğimizde bu link verdiğimiz siteye katkı yaparken kendi içeriğimizin de o içeriğe denk geldiğini teyit etmiş oluyor ve Pagerank değerimiz anahtar kelime kazanımıyla dengelenmiş oluyoruz… Bu da bizim sitemizin o anahtar kelimesi arandığında şanşını yükseltiyor ve Pagerank’i daha yüksek olan sitelerden de daha üstte çıkmasını sağlayabiliyor…
Ancak çok fazla link vermek de iyi değildir çünkü sitenizin kazandığı değerin başka sitelere akmasını sağlar.
Sitenizi bir kova olarak görürseniz… Size link verenleri bir çeşme, sitenizden verdiğini linkleri de kovadaki delik olarak görebilirsiniz. Bu durumda önemli olan, sitenize çeşmeden dolanları artırmak, kovadaki delikten gidenleri de gelenlerden az tutmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder